Categorii

Informaţii

Producatori

Oferte speciale

Momentan nu exista oferte speciale.

 Hora

Orașul Reghin, numit orasul viorilor, este sinonim cu producția de instrumente muzicale din România. Acest lucru se datorează faptului că în Reghin există multe companii producătoare de instrumente muzicale.


Cel mai important dintre ele este HORA. Cu o tradiție de aproape 60 de ani, o cifră de afaceri de 5 milioane de euro și aproximativ 300 de lucrători, HORA este cea mai mare fabrica de instrumente și chitare din Europa.


HORA a fost fondată în 1951 de către lutier maestrul Roman Boianciuc care a construit prima vioara in Reghin.


Acum fabrica produce anual mai mult de 50.000 chitari, mandoline, 5.000 10.000 viori și violoncele 2.500 și basuri duble.


În ultimii ani, HORA a avut mai mult succes cu instrumente traditionale etnice, cum ar fi mandoline, mandolas, bouzoukis irlandeze, cobze, domras, balalaika, dulcimer ciocan, dulcimer Appalas, alăute, cimbaloms, nai. Nu sunt mulți producători de astfel de instrumente la un standard profesional și HORA a găsit o nișă bună piață pentru ei.


Preocuparea pentru mediu a făcut HORA sa folosesca tot mai multe lacuri pe bază de apă, care se potrivesc mai bine nu numai pentru instrumentele tradiționale, dar și pentru chitare și chiar viori.


Finisajul cu acest tip de lacuri produce un sunet deschis și puternic al instrumentului.


Molid și paltin este din Carpatii romanesti Muntii. Lemnul este uscat natural timp de 5-10 ani. Lemn exotic cum ar fi mahon, lemn de trandafir, abanos este de asemenea folosit.


HORA distribuie instrumentele sale peste tot în lume prin intermediul distribuitorilor și, de asemenea, de vânzare cu amănuntul. 80% din producția merge la distribuitori bine cunoscuti din Statele Unite ale Americii, Canada, Germania, Italia, Franța, Spania, Suedia, Finlanda, Israel, Rusia, Japonia etc.


Instrumentele muzicale produse de HORA sunt de calitate confirmate de certificate ISO9001 și să respecte cerințele unui spectru foarte larg de clienți. Ele oferă sprijin pentru incepatori, sunt fiabile pentru cantaretii experimentați și dau inspirație pentru virtuozi.

Se afiseaza 1-24 din 24 articole
Se afiseaza 1-24 din 24 articole